Posted by: Tatilde on: 2008/11/25
Ülkemiz Turizm alanında her yıl yükselen bir grafige sahip bu yıl 2007 yılına göre %15′lik bir turist artışı saglamış. Bu rakam artışı turizm sektörü için oldukca büyük bir rakamdır. 2008 ilk 10 ayında ülkemize giriş yapan turist rakamı 22 milyondur. 22 milyon kişi ülkemize tatil yapmak için gelmiş olması bizler için çok sevindiricidir. Şöyle bir hesap yaptıgımızda 22 milyon kişinin her biri en az 2000 dolar ülkemize bırakmış olsa 44 milyar dolar döviz girdisi sağlamış oluyoruz.
Turizm gelirini artırmak için neler yapabiliriz.
Yeri.org olarak aslında başlıca konumuzda bu olacak. Yazı serimizde Turizm gelirlerimizi artırmak için neler yapılabilir konusuna deginecegiz. Otel anlayışından, çevre düzenlemesine, tarihimizin ihtişahımdan, hot eglence sektöründe gelişmeleri aktaracagız. Bu yazı serinin ilk yazısı olmasından ziyade serinin temeline dayanıyor.
Seriyi takip etmek isteyenler Türkiye Turizmi ( Sayı ) başlıklı konuları inceleyebilirsiniz.
Ülkemize kaba taslak baktıgımız zaman üç tarafı denizlerle cevrili yarım bir ada. Tarihine baktıgımız zaman dünyanın en büyük iki imparatorlugu Osmanlı ve Roma’nın devamı. Otel ve Turizm sektöründe onlarca yıllık büyük bir tecrübeye sahip.
Amerika’da Türkiye tehlikeli ülkeler arasında gözüküyor. İlk önce buna cözüm bulmak gerekir. Bunun ilk adımını kendi ülkemizde atıp ardından diplomatik ilişkilerle bu olayı düzenltmek. Bu konu hakkında uzun araştırmalar yapıp daha detaylı sunumlarda bulunacam.